Antena 3 CNN Actualitate Inedit În cât timp a construit Ceaușescu Autostrada A1

În cât timp a construit Ceaușescu Autostrada A1

În cât timp a construit Ceaușescu Autostrada A1
09 Mar 2018   •   20:08

Autostrada Bucureşti-Piteşti, cea mai veche din România, a fost construită în doar cinci ani, între 1967 şi 1972, din ordinul lui Nicolae Ceauşescu.

Unul dintre muncitorii care au lucrat la construcţia ei, și care avea 25 de ani atunci, a rememorat pentru Adevărul acea perioadă.

"Toată lumea lucra cu spor, nu era ca acum, când vezi atâţia muncitori lenevind pe şantiere când ei ar trebui să muncească. Am început să punem asfalt la câteva luni după terminarea studiului de fezabilitate, iar guvernanţii ăştia de acum tot fac studii de fezabilitate şi nu sunt în stare de atâţia ani să înceapă construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu, pe care toată România o cere.

De ce atunci se putea să se facă o autostradă repede şi acum o lălăim la nesfârşit?“, spune cu revoltă în glas Dumitru Antonescu.

Lucrările de construcţie ale autostrăzii Bucureşti-Piteşti au fost finalizate în 1972, autostrada având o lungime de 96 de kilometri şi patru benzi de circulaţie. Interesant este şi faptul că, pentru realizarea A1, s-au folosit nu mai puţin de 445.000 de tone de asfalt.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close