Antena 3 CNN Actualitate Inedit În Rusia lui Putin, fetele învaţă la şcoală arta vânătorii de avere. Cum să pui mâna pe un bogătaș

În Rusia lui Putin, fetele învaţă la şcoală arta vânătorii de avere. Cum să pui mâna pe un bogătaș

În Rusia lui Putin, fetele învaţă la şcoală arta vânătorii de avere. Cum să pui mâna pe un bogătaș
Sursa foto: Foto: Pixabay
31 Mar 2017   •   20:00

Într-o Rusie suprarealistă în care gangsterii iubesc arta şi bikerii duri se visează îngeri, este normal ca tinere superbe, blonde irezistibile cu ochi albaştri să pornească la vânătoare de averi cu citate din Puşkin. Iar arta vânătorii de avere, o meserie în sine, se învaţă la şcoală.

Peter Pomerantsev, un ziarist britanic cu origini ruse, a început să viziteze frecvent Rusia în urmă cu aproape zece ani, ca producător de reality show-uri pentru televiziune; aşa a văzut el ţara lui Putin, după cum scrie The New York Times. „Realitatea” este redată de forţele întunecate ale Kremlinului – partide false de opoziţie se avântă într-o falsă opoziţie faţă de cei care conduc, un sistem de justiţie fals este angajat în impunerea legii şi ştiri false modelează ceea ce le este permis să vadă celor 143 de milioane de cetăţeni ai Rusiei. Această realitate este descrisă de Peter Pomerantsev în cartea sa „Nimic nu este adevărat şi totul este posibil: inima suprarealistă a Noii Rusii”. În această Rusie, afecţiunea falsă este învăţată şi apoi vândută. The Daily Beast a publicat un extras din cartea lui Pomerantsev în care acesta descrie academiile căutătoarelor de aur, în care tinerele sunt învăţate cum să-i cucerească pe milionari. Iar noua Rusie nu duce lipsă de milionari.

Continuarea pe businessmagazin.ro

×
Subiecte în articol: Rusia şcoală avere vanatoare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close