Antena 3 CNN Actualitate Inedit În satul de baştină al ”traficanţilor” români din reportajul Sky News: ”Chiar au fost ăia din Marea Britanie aici?“

În satul de baştină al ”traficanţilor” români din reportajul Sky News: ”Chiar au fost ăia din Marea Britanie aici?“

În satul de baştină al ”traficanţilor” români din reportajul Sky News: ”Chiar au fost ăia din Marea Britanie aici?“
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Aug 2016   •   23:25

La 25 de kilometri de Bistriţa, la capătul unui drum izolat, găsim Jeica, un sat cu nici o sută de locuitori, toţi trecuţi de 60 de ani, unde s-a filmat documentarul Sky News, în care se arăta că localnicii de aici fac trafic de armament.

Oamenii spun că, în micuţa comunitate ungurească de aici, e doar un singur vânător cu acte-n regulă, iar când aud de arme de război, localnicii încep să râdă, scriu jurnaliștii adevarul.ro.

Materialul a fost filmat în comuna Mărişelu, sat Jeica, lângă o pădure, la capătul unui drum de piatră greu accesibil. Actorii documentarului au fost trei etnici maghiari, Aurelian Szanto şi Csaba şi Levente Pantics. Cei trei sunt originari din localitatea Iernut, judeţul Mureş, însă Levente era mutat în Bistriţa şi era căsătorit cu un medic stomatolog, din satul Jeica. Cel care a intermediat toată afacerea a fost Aurelian Szanto, care locuieşte în Marea Britanie de mai bine de şapte ani.

Jurnaliştii Sky News i-ar fi spus acestuia că vor să facă un documentar informativ despre traficul de arme, iar românul trebuia să găsească personajele şi locaţia potrivită pentru a fi pus în scenă tot materialul filmat. Doar dintr-un un telefon, Aurelian a rezolvat treaba şi a apelat la Csaba şi Levente, doi vânători înrăiţi.

Continuarea pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close