Antena 3 Actualitate Inedit Incredibil. Ce răspundea Elena Ceaușescu atunci când era întrebată despre prețurile din magazine

Incredibil. Ce răspundea Elena Ceaușescu atunci când era întrebată despre prețurile din magazine

19 Apr 2019   •   17:53
Incredibil. Ce răspundea Elena Ceaușescu atunci când era întrebată despre prețurile din magazine sursa foto: Historia

După fuga sa în Germania și apoi în America, fostul general de Securitate, Ion Mihai Pacepa, a scris o carte, intitulată Orizonturi roșii, în care a redat aspecte din activitatea sa profesională, dar și din viața cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu.

Deși conține unele amănunte care pot părea interesante cititorului nefamiliar cu ceea ce se întâmpla în cadrul aparatului de partid, Orizonturi roșii este, totuși, o carte scrisă în scopul propagandei anticomuniste. Din acest motiv, ea prezintă destul de îngroșat multe din faptele care îl privesc pe cei doi Ceaușești. Aceștia apar ca fiind însetați de putere, needucați, lipsiți de scrupule, avari, dar și posesori ai unui limbaj dubios.
Totuși, Pacepa a fost puțin mai blând cu Nicolae Ceaușescu decât cu consoarta sa, căreia i s-a creionat și imaginea de țoapă.

Continuarea, pe Historia.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close