Antena 3 CNN Actualitate Inedit Incredibil! Cum a fost învinsă mafia siciliană. „Prin comparaţie cu liderii din trecut, cei de azi sunt...“

Incredibil! Cum a fost învinsă mafia siciliană. „Prin comparaţie cu liderii din trecut, cei de azi sunt...“

Incredibil! Cum a fost învinsă mafia siciliană. „Prin comparaţie cu liderii din trecut, cei de azi sunt...“
Sursa foto: foto: Pixabay.com
24 Sep 2019   •   16:17

Dacă în 1992, Cosa Nostra asasina doi magistraţi italieni şi părea că se luptă de la egal la egal cu statul italian, astăzi, puterea mafiei siciliene este mult diminuată. Eforturile procurorilor, lipsa unui lider şi impactul crizei economice au adus o organizaţie cu un statut aproape mitologic la nivelul unei bande de cartier.

O privire asupra istoriei Cosa Nostra arată anul 1992 drept unul crucial pentru organizaţia de crimă organizată care a terorizat timp de decenii Sicilia. Procesul Maxi se terminase, 338 de mafioţi au fost condamnaţi la un total de 2,665 de ani de închisoare, iar existenţa Cosa Nostra fusese în final confirmată juridic. Amploarea procesului nu va fi egalată în istoria Italiei, dar la doar câteva luni după acest efort uriaş de contracarare a crimei organizate din sudul peninsulei, mafia siciliană a decis să dea un răspuns: două asasinate care au zguduit Italia.

Continuarea, pe Adevarul.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close