Antena 3 CNN Actualitate Inedit Inedit: Păsări flamingo, observate în Delta Dunării

Inedit: Păsări flamingo, observate în Delta Dunării

Inedit: Păsări flamingo, observate în Delta Dunării
22 Aug 2016   •   13:50

Patru exemplare de păsări flamingo, specie care ajunge extrem de rar în Delta Dunării, au fost observate la finele săptămânii trecute, pe data de 20 august, în timpul uneia din ieşirile pe teren ale voluntarilor Societăţii Ornitologice din România, potrivit unui comunicat de presă. 

'Specia (flamingo, n.red.) are răspândire în Europa, Africa şi respectiv Asia. În Europa are o distribuţie largă, predominant în bazinul Mediteranei. În România, specia este o specie cu apariţie foarte rară în special pe coastele Mării Negre sau în Delta Dunării, respectiv sistemul lagunar, dar fără a prezenta o populaţie cuibăritoare', se arată în comunicat. 

Încă de la înfiinţare, din anul 990, SOR organizează tabere ornitologice şi expediţii în Delta Dunării, anul acesta acţiunea desfăşurându-se în perioada 12-24 august, la Maliuc şi Vadu. 

Păsările din specia flamingo, potrivit sursei, preferă habitatele cu întindere mare de apă de adâncime redusă, unde caută hrana în mâl cu ajutorul ciocului, se hrănesc în special cu nevertebrate, căpătând culoarea roz datorită cantităţii mari de carotenoizi pe care o obţine din crustaceii capturaţi pe fundul lacurilor cu apă salmastră. 

Şi în anul 2014, ornitologii din România au semnalat prezenţa unor exemplare de păsări flamingo în Delta Dunării, imaginile cu acestea fiind considerate o raritate pentru această zonă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pasari Delta Dunarii
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close