Antena 3 CNN Actualitate Inedit Înfiorătoarele poveşti despre vitejia regilor Daciei. Cine au fost, de fapt, Burebista, Deceneu, Cosmosicus și Oroles

Înfiorătoarele poveşti despre vitejia regilor Daciei. Cine au fost, de fapt, Burebista, Deceneu, Cosmosicus și Oroles

Înfiorătoarele poveşti despre vitejia regilor Daciei. Cine au fost, de fapt, Burebista, Deceneu, Cosmosicus și Oroles
10 Noi 2018   •   17:12

Cei mai mulţi dintre conducătorii dacilor au fost menţionaţi de istorici în relatările despre luptele purtate pe teritoriile actuale ale României, în urmă cu două milenii. Unii s-au remarcat prin vitejia lor, în timp ce alte legende vorbesc despre mărinimia sau însuşirile ieşite din comun ale acestora.

O serie de mărturii istorice îi prezintă pe liderii poporului dac în ipostaze ieşite din comun. Decebal era temut pentru iscusinţa sa în luptă, Burebista a transformat regatul dac într-o forţă de temut, Deceneu era privit ca un zeu, iar Domichete îi uimea pe antici prin mărinimia şi înţelepciunea sa.

BUREBISTA - omul care i-a înălţat pe daci Burebista a domnit la mijlocul secolului I î.Hr. şi este considerat de istorici drept întemeietorul statului dac şi omul care a reuşit să unească sub stăpânirea sa triburile care locuiau pe actualul teritoriu al României.

Continuarea, pe Adevărul.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close