Antena 3 CNN Actualitate Inedit Înfiorător. Dezastrele care ar putea lovi Pământul până în anul 2050

Înfiorător. Dezastrele care ar putea lovi Pământul până în anul 2050

Înfiorător. Dezastrele care ar putea lovi Pământul până în anul 2050
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Sep 2018   •   18:18

De la schimbări climatice până la terorism cibernetic, o serie de ameninţări serioase s-ar putea transforma în catastrofe globale, dacă nu vom lua măsuri.

Business Insider a alcătuit o listă cu cele mai înfricoşătoare scenarii cu care ne-am putea confrunta până în anul 2050.

Schimbările climatice ar putea să forţeze milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele, până în anul 2050. Conform unui raport întocmit de IOM (n.r. Organizaţia internaţională pentru migraţie, în limba engleză), până în anul 2050 vor exista în jur de 200 de milioane de "refugiaţi climatic".

O altă consecinţă a schimbărilor climatice, în principal a încălzirii globale, nivelul crescut al apelor ameninţă zonele de coastă din întreaga lume.

Comparativ cu nivelul din anul 2000, recoltele vor începe să se clatine, în condiţiile schimbărilor climatice dese. Astfel, recoltele diminuate vor duce la înfometarea a peste douăzeci de milioane de copii în Asia, Africa şi America de Sud.

Creşterea temperaturilor, a precipitaţiilor şi a umidităţii la nivel global vor facilita răspândirea insectelor purtătoare de boli contagioase .Febra dengue, sau "febra oaselor rupte", o boală tropicală cauzată de un virus care este transmis de ţânţari, este una dintre principalele ameninţări cu care omenirea se va confrunta în următorii ani.

Progresul tehnologic va conduce, până la urmă, la o înmulţire a războaielor neconvenţionale, în principal cibernetice. Cea mai mare ameninţare din punct de vedere militar rămâne însă, şi în secolul al XXI-lea, bomba nucleară, iar dezechilibrele de acest gen vor creşte probabilitatea declanşării unor războaie nucleare regionale.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close