Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un italian s-a filmat într-un hipermarket din România, în timp ce comenta prețurile pentru conaționalii săi: "E absurd!" | Clipul a devenit viral

Un italian s-a filmat într-un hipermarket din România, în timp ce comenta prețurile pentru conaționalii săi: "E absurd!" | Clipul a devenit viral

Creșterea prețurilor în România a ajuns să-i șocheze pe străini.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2023   •   17:28

Un italian a mers la cumpărături într-un magazin din țara noastră și și-a exprimat consternarea în fața prețurilor de la raft.

Bărbatul s-a filmat pentru conaționalii său și a postat clipul pe o rețea socială, unde s-a viralizat, relatează Antena 3 CNN.

"În România, băieții mei, vă arăt acum prețurile din magazine, care au crescut enorm. (Vă arăt) doar câteva produse cu prețuri majorate.

Șamponul pentru păr, dragii mei, costă 10 euro. Ăsta de cât e? De 675 ml. Absurd! E și la reducere, că altfel ar costa 52 de lei, adică peste 10 euro.

Pamperşii pentru copii, 117 lei. Bine, băieți, celelalte produse vi le arăt data viitoare. Dar, ca să vă dați seama, de exemplu untul costă 20 lei, adică 4 euro, în România, unde ar trebui să coste la jumătate față de Italia", spune el în înregistrare.

România, inflație anuală de aproape 17% în decembrie

Institutul Național de Statistică (INS) anunța, luna trecută, că rata anuală a inflației a ajuns la 16,8% în noiembrie 2022, comparativ cu luna noiembrie 2021.

În ritm lunar, preturile de consum au crescut în noiembrie 2022 cu 1,3% față de luna precedentă.

Din ianuarie 2022 până în noiembrie anul trecut, avansul prețurilor a fost de 15,9 procente.

Conform INS, pe parcursul anul trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 21,55%, cele nealimentare cu 16,17%, iar serviciile cu 9,51%.

În contextul actual, prețurile la alimente ar urma să se majoreze în continuare cu 10-15%, potrivit unor estimări din piață făcute la nivelul lunii trecute.

×
Subiecte în articol: italian preturi România
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close