Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ajutor nesperat de la Van Damme pentru hoții care au furat bijuterii de 3 milioane de euro la Paris

Ajutor nesperat de la Van Damme pentru hoții care au furat bijuterii de 3 milioane de euro la Paris

Martori potențiali ai unui jaf armat în apropiere de Champs-Elysees au ratat momentul fugii suspectului pe o trotinetă electrică. Motivul este neobișnuit dar perfect plauzibil.

Ajutor nesperat de la Van Damme pentru hoții care au furat bijuterii de 3 milioane de euro la Paris
de Adrian Iclozan    |    29 Iul 2021   •   12:37

Oamenii au fost distrași de prezența în zonă a cunoscutului star al filmelor de acțiune, Jean Claude Van Damme.

Jaful a avut loc marți seară și a fost relatat în presa internațională.

Un bărbat înarmat cu un pistol a pătruns în localul bijuteriei Chaumet și a plecat cu o pradă în valoare de 3 milioane de euro.

Imagini surprinse de camerele de securitate arată cum suspectul, cu păr grizonat și purtând un costum gri deschis, cravată și cămașă albă, ajunge la bijuterie în jurul orei locale 17.10.

La scurt timp bărbatul iese cu bijuteriile și pietrele prețioase ascunse într-o pungă albă, se suie pe o trotinetă electrică verde pe care o lăsase afară și dispare la orizont.

Personalul bijuteriei a declarat poliției că tâlharul a pretins că este un client și a cerut să vadă mai multe piese de valoare, înainte de a-i amenința pe angajați cu o armă.

Nimeni nu a fost rănit în timpul jafului.

Primarul arondismentului 8, unde a avut loc jaful, l-a calificat drept "uluitor, îndrăzneț, fără precedent și regretabil".

Un ofițer de poliție citat de Le Parisien a calificat infracțiunea ca fiind "monumentală".

Când te uiți după Van Damme, nu remarci nimic nelalocul lui

Publicația franceză a mai descoperit un aspect "monumental": potențiali martori aflați într-o cafenea din apropiere au declarat ziariștilor că nu au sesizat nimic nelalocul lui.

Aparent, oamenii au fost distrași de prezența actorului de origine belgiană Jean Claude Van Damme, care vizita un optician din zonă.

Expert în arte marțiale și starul a numeroase filme de acțiune de succes în anii '90, Van Damme s-a aflat, într-adevăr, în capitala franceză în ziua jafului din capitala franceză.

Patrick Goavec, agentul din Paris al lui Van Damme, a confirmat pentru The Telegraph că actorul era în zonă la momentul în care bijuteria Chaumet era jefuită de 3 milioane de euro.

"A venit ieri din SUA. Stă la un hotel din apropiere. S-a dus ieri la optician și s-a întors astăzi", a precizat Goavec, conform sursei citate.

The Telegraph mai precizează că Van Damme se află în capitala franceză pentru lansarea filmului ultimului său film distribuit pe Netflix, lansare care va avea loc vineri.

O scenă de fuga pe o trotinetă electrică este prezentă în trailerul noului film

Producția se numește "Ultimul mercenar" (The Last Mercenary) și spune povestea unui agent secret devenit mercenar, care își părăsește ascunzătoarea pentru a-și salva fiul pe care nu-l întâlnise niciodată.

"Ironia este că filmul conține scene cu o urmărire pe trotinetă electrică în Paris", a declarat agentul actorului.

Trailerul îl prezintă, într-adevăr, pe unul dintre actori, altul decât Van Dame traversând în viteză Piața Vosgilor din Paris pe un vehicul electric cu două roți.

Secvența este vizibilă în clipul următor, la minutul 1:34.

Patrick Goavec a mai menționat că în toată cariera sa Van Damme n-a jucat niciodată rolul unui hoț de bijuterii.

Poliția i-a arestat pe suspecți chiar și în lipsa martorilor

În pofida lipsei martorilor, poliția franceză a arestat miercuri doi suspecți în Moselle, în estul Franței, și a recuperat o "parte semnificativă"
a bijuteriilor furate, potrivit unor surse judiciare.

Suspecții reținuți sunt doi bărbați născuții în 1967 și, respectiv, 1977.

Ei au fost depistați la bordul unui autocar la un popas pe autostradă.

Fondată în 1780, bijuteria Chaumet a mai fost jefuită în 2009 de pietre prețioase în valoare de aproape 2 milioane de dolari.

Foto principală: Jean Claude Van Damme pregătit de luptă în camera de hotel, în timpul filmărilor pentru emisiunea Clique X, 17 iunie 2021

×
Subiecte în articol: Jean Claude Van Damme paris Chaumet
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close