Antena 3 CNN Actualitate Inedit Actorul Johnny Depp, după ce a pierdut procesul de defăimare cu un tabloid britanic: "Nimeni nu este în siguranță"

Actorul Johnny Depp, după ce a pierdut procesul de defăimare cu un tabloid britanic: "Nimeni nu este în siguranță"

Într-o vreme în care proliferează "cultura anulării", nimeni nu este în siguranță în fața unei "judecăți pripite", susține actorul american Johnny Depp.

Actorul Johnny Depp, după ce a pierdut procesul de defăimare cu un tabloid britanic: "Nimeni nu este în siguranță"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2021   •   11:28

Depp a fost prezent la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, unde a primit un premiu pentru întreaga carieră, informează AFP, citată de Agerpres.

Actorul a pierdut în 2020 un proces intentat tabloidului britanic The Sun, în urma unor articole în care s-a spus că artistul a comis acte de violență asupra fostei sale soții, Amber Heard.

Detaliile evocate în timpul procesului şi faptul că Johnny Depp a pierdut acea acțiune în instanță au afectat serios reputația starului hollywoodian.

În urma verdictului, actorul în vârstă de 57 de ani a fost nevoit să renunțe la rolul din următorul film al francizei "Fantastic Beasts", adaptat după cărțile scriitoarei britanice J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter".

Johnny Depp: Campanii precum #metoo au scăpat de sub control

Referindu-se aparent la mișcarea #MeToo, care a denunțat hărțuirile sexuale şi violurile comise asupra unor femei de către bărbați influenți, starul american a apreciat că astfel de campanii au scăpat de sub control.

"Diferitele mișcări care au apărut, şi sunt convins că aveau la bază cele mai bune intenții, sunt în prezent atât de mult scăpate de sub control, încât pot să vă spun că nimeni nu este în siguranță", a estimat Depp.

El a denunțat totodată "cultura a anulării" (cancel culture) şi tendința de a veni în grabă cu o judecată pripită.

Starul hollywoodian susține în continuare că nu a fost niciodată violent față de fosta sa soție.

Mai multe organizații feministe şi femei din lucrează în industria cinematografică au criticat decizia organizatorilor Festivalului de la San Sebastian de a îi decerna actorului lui Depp premiul Donostia pentru întreaga carieră.

Printre personalitățile recompensate la edițiile precedente ale festivalului spaniol cu premiul Donostia, cea mai înaltă distincție atribuită în cadrul acestui eveniment, se află nume sonore ale cinematografiei mondiale, precum Meryl Streep, Richard Gere, Ian McKellen şi Robert De Niro.

Foto: Johnny Depp la festivalul de film de la San Sebastian

×
Subiecte în articol: Johnny Depp cultura anulării
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close