Antena 3 CNN Actualitate Inedit La șase ani, Emanuel a devenit un erou. Și-a salvat surorile din flăcări. Dar nu s-a oprit aici

La șase ani, Emanuel a devenit un erou. Și-a salvat surorile din flăcări. Dar nu s-a oprit aici

La șase ani, Emanuel a devenit un erou. Și-a salvat surorile din flăcări. Dar nu s-a oprit aici
10 Mai 2019   •   13:41

Au trecut doi ani de când Emanuel Bojian, de la Vutcani, a reusit sã înduioseze o tarã întreagã cu fapta sa minunatã. În ajunul sãrbãtorii de Mos Nicolae, când toti copiii asteaptã daruri, casa familiei lua foc. El si surorile sale – una de doi ani si cealaltã de numai trei luni, erau singuri în locuinta cuprinsã de flãcãri.

Cine s-ar fi gândit cã bãietelul de doar șase ani va avea un gând atât de binecuvântat, dar si un curaj greu de gãsit chiar si la un adult. Micutul si-a luat în brate surorile care dormeau, le-a cãrat cum a putut, ferindu-le de flãcãrile care cuprinseserã încãperea, si le-a scos afarã. Vecinii au rãmas muti de uimire când i-au vãzut pe copii, cãci deja credeau cã focul i-a mistuit. Fapta lui Emanuel nu a rãmas fãrã ecou. Au venit multi sã îl felicite atunci, iar pompierii vasluieni i-au dãruit o distinctie, dar si câteva obiecte specifice muncii de salvator.

De curând, Emanuel a mai salvat o viatã: un bãietel din sat, care a cãzut cu bicicleta într-un pârâu!

Emanuel a continuat sã facã fapte bune, spun pãrintii. În primãvara aceasta a salvat un copil care cãzuse într-un pârâu. “Eu eram pe acolo, iar bãiatul acela, care are 10 ani, trecea cu bicicleta. Când a fost pe podet, el a cãzut cu tot cu bicicletã în apã, iar eu am mers, am întins mâna dupã el, l-am apucat si l-am tras la mal. Era foarte speriat, dar eu i-am spus cã nu e nimic si sã nu plângã”, povesteste Emanuel, cu o seriozitate în glas, care înduioseazã, scrie vremeanoua.ro. 

×
Subiecte în articol: copil
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close