Antena 3 CNN Actualitate Inedit Leacul pentru chelie, pregătit în laboratoarele japonezilor. Salvarea vine de unde ne gândeam mai puţin

Leacul pentru chelie, pregătit în laboratoarele japonezilor. Salvarea vine de unde ne gândeam mai puţin

Oamenii de știință din Japonia sunt aproape de a crea leacul împotriva pierderii definitive a părului. Celulele de șoareci sunt folosite în acest studiu.

Leacul pentru chelie, pregătit în laboratoarele japonezilor. Salvarea vine de unde ne gândeam mai puţin
Sursa foto: Gettyimages | Eric Francis / Stringer
de Ioana Mircea    |    23 Oct 2022   •   17:39

Cercetătorii de la Universitatea Națională Yokohama din Japonia au folosit celule embrionare de piele de la șoareci pentru a crea o potențială descoperire științifică, controlând aranjamentul spațial a două tipuri diferite de celule care determină modul în care se dezvoltă foliculii de păr.

Drumul către marea descoperire este încă la început, iar procedura nu a fost testată folosind celule umane. Cu toate acestea, echipa speră ca foliculii crescuți în laborator să poată fi grefați pe capul unei persoane care nu mai are păr și ar putea permite ca părul să crească din nou.

Oamenii de știință au adăugat, de asemenea, o concentrație scăzută de Matrigel, care este utilizat de peste 40 de ani în diferite aplicații de cultură celulară.

Foliculii implantați au generat mai mulți foliculi de păr și mai mulți arbori de păr cu o eficiență de aproape 100% și au crescut aproximativ 3 mm de arbore de păr în doar 23 de zile – ceea ce înseamnă că tratamentul, dacă ar funcționa la oameni, ar fi aproape fără greș.

Echipa de cercetători susține că următorul pas este să recreeze experimentul folosind celule umane – dar se tem că ar putea exista unele probleme etice legate de recoltarea de celule umane care ar putea sta în calea lor, potrivit dailymail.co.uk.

×
Subiecte în articol: chelie japonia soareci
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close