Antena 3 CNN Actualitate Inedit Legenda mormântului sacru din România, locul unde ți se îndeplinesc toate dorințele

Legenda mormântului sacru din România, locul unde ți se îndeplinesc toate dorințele

Legenda mormântului sacru din România, locul unde ți se îndeplinesc toate dorințele
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Sep 2017   •   12:42

Mormântul lui Koyun Baba, unul dintre cei doi sfinți musulmani medievali din Babadag, se află pe vârful muntelui care domină localitatea: Muntele Tatălui.

Pe copacii din jurul mormântului sunt legate fâșii multicolore de stofă, ca niște sorcove, de la hainele celor care vin să se roage aici, scrie Libertatea.  

Conform unei tradiții din Centrul Asiei, trebuie să lași la locul rugăciunii o bucată din hainele pe care le porți, pentru a te auzi cel pe care îl invoci pentru a ți se îndeplini dorința.

Locul are mai multe legende care sunt legate de numele Koyun Baba, supranumit şi Tatăl Oilor. Se spune că, la un moment dat, de pe acest munte a pornit un şuvoi de apă izvorât din pământ, care amenința Babadagul.

Conform legendei, dregătorii din zonă au încercat să arunce pe fundul fântânii naturale pământ şi piatră, dar şuvoiul era de neoprit. Koyun Baba a venit cu ideea că lâna oilor se va îmbiba şi apa îşi va urma cursul prin peşterile pământului, lăsând oamenii de la suprafață să îşi trăiască viața liniştiți.

Lâna cărată cu mii de care pe dealul Țuguiat a fost aruncată pe fundul craterului şi apa a fost învinsă. După ce şi-a dat obştescul sfârşit, Koyun Baba a fost înmormântat chiar pe acest munte.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close