Antena 3 CNN Actualitate Inedit Legenda numelor stațiilor de metrou din Capitală. Care este singurul peron din București aflat la suprafață

Legenda numelor stațiilor de metrou din Capitală. Care este singurul peron din București aflat la suprafață

Legenda numelor stațiilor de metrou din Capitală. Care este singurul peron din București aflat la suprafață
Sursa foto: foto: Antena 3
19 Sep 2017   •   08:23

Cum fiecare denumire are propria-i legendă, la fel se întâmplă și în cazul stațiilor de metrou din Capitală. Transportul subteran bucureștean se întinde pe aproape 70 de kilometri și se desfășoară pe o rețea de patru magistrale (M1, M2, M3, M4).

Primul tronson al Magistralei 1a fost inaugurat în 1979, având șase stații și o lungime de 8,1 kilometri. Metroul pleca de la stația Semănătoarea și ajungea până la Timpuri Noi. Cele șase stații erau Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii și Timpuri Noi.

Denumirile stațiilor-capăt de linie (Semănătoarea și Timpuri Noi) au fost date după fabricile care funcționau în zonă. Celelalte stații, respectiv Grozăvești, Eroilor, Izvor și Piața Unirii, au primit numele piețelor și cartierelor din apropiere.

Depoul I.M.G.B. a devenit Berceni, datorită apropierii de localitatea cu același nume. Aceasta este singura stație de metrou supraterană din Capitală, fiind situată în extremitatea sudică a orașului.

Mai mult, pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close