Antena 3 CNN Actualitate Inedit Legenda pariului făcut de Dumnezeu şi stânca uriașă din România despre care oamenii spun că se mișcă noaptea

Legenda pariului făcut de Dumnezeu şi stânca uriașă din România despre care oamenii spun că se mișcă noaptea

O stâncă despre care oamenii cred că se mișcă sub influența forțelor malefice se află într-un loc pitoresc din România.

Legenda pariului făcut de Dumnezeu şi stânca uriașă din România despre care oamenii spun că se mișcă noaptea
Sursa foto: Wikipedia
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2022   •   12:20

"Piatra Dracului" este situată în județul Neamț, pe lacul de acumulare de pe râul Bistriţa.

Este o stâncă înaltă de 23 de metri, cu statut de monument natural, amplasată pe o terasă la câțiva metri deasupra nivelului apei.

Ea oferă o priveliște spectaculoasă la trecerea viaductului peste lacul de acumulare.

O legendă perpetuată de-a lungul vremurilor printre oamenii din regiune vorbește despre un pariu făcut de Diavol cu Dumnezeu.

Necuratul, care voia să-i treacă în "parohia" sa pe oamenii fără credință, l-ar fi convins pe Atotputernic să-i încredințeze această parte a omenirii, cu o condiție: anume, ca Diavolul să desprindă, noaptea, o piatră masivă din vârful Ceahlăului și să i-o aducă până în zori lui Dumnezeu.

Explicația specialiștilor pentru "mișcările" stâncii

Satana a reușit să-și îndeplinească prima parte a pariului: a smuls stânca de pe munte dar, în timp ce o căra, a auzit cântecul cocoșilor care vestea răsăritul soarelui, s-a speriat că intră în criză de timp și a scăpat masiva povară în locul în care se află în prezent.

Diavolul, care dispune de timp infinit și nu s-a împăcat cu pierderea pariului, încă încearcă să miște stânca din loc, spun localnicii, însă înregistrează doar succese modeste: îi schimbă, noaptea, poziția cu câțiva centimetri.

Legenda se potrivește perfect cu pitorescul locului însă specialiștii spun că este, de fapt, vorba despre o iluzie optică favorizată de mărirea sau micșorarea debitului apei.

Surse: Wikipedia, Ziarul de Iași

×
Subiecte în articol: Piatra Dracului Neamţ
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close