Antena 3 Actualitate Inedit Prim-ministrul francez primește lenjerie de damă prin poștă

Prim-ministrul francez primește lenjerie de damă prin poștă

de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2021   •   21:30
Prim-ministrul francez primește lenjerie de damă prin poștă Twitter/ #actionculottee

Proprietarii magazinelor de lenjerie de damă din Franța protestează în mod inedit împotriva restricțiilor ce i-au forțat să închidă ușile.

Activiștii inventivi au postat poze online ale diferitelor tipuri de desuuri pe care i le-au trimis lui Castex, și imagini cu scrisorile ce le însoțeau.

Fiecare scrisoare conține o rugăminte către Castex să modifice restricțiile.

”Adevărul este că toți suntem esențiali, domnule Prim-ministru.Afacerile mici, locale, sunt importante. Ele contribuie la economia locală și dau viață comunității noastre”, scrie în fiecare dintre scrisorile trimise. 

Protestul, organizat de gruparea Action Culottée, a venit după ce magazinele de lenjerie au fost clasate ca afaceri non-esențiale, și în consecință au trebuit să închidă ușile din cauza pandemiei de coronavirus.

”Am reușit să strângem 200 de vânzători care să participe”, a spus Nathalie Paredes, proprietara magazinului Sylvette Lingerie din Lyon, și creatoarea proiectului, pentru CNN. ”Asta înseamnă că Prim-ministrul a primit până acum 200 de perechi de chiloți”, a adăugat ea.

”Florăriile, libăriile, frizeriile și magazinele de discuri au fost catalogate ca ”esențiale”. Dar cum rămâne cu lenjeria? Nu e o chestiune de igienă și de protecție? Nu e primul lucru pe care îl pui pe tine dimineața, când te îmbraci?”, a spus gruparea.

Castex nu a dat încă nicio declarație oficială.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close