Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul din România, cunoscut pentru puterea sa tămăduitoare. Acolo se petrece un fenomen unic în Europa

Locul din România, cunoscut pentru puterea sa tămăduitoare. Acolo se petrece un fenomen unic în Europa

Este un loc la noi în ţară, unic în Europa, unde mii de turiști vin în fiecare an şi vorbesc despre puterea lui binefăcătoare

Locul din România, cunoscut pentru puterea sa tămăduitoare. Acolo se petrece un fenomen unic în Europa
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Iun 2022   •   15:27

Acolo are loc un fenomen rar, numit heliotermie, iar turiştii care merg acolo susţin că au scăpat de unele probleme de sănătate, potrivit spynews.ro.

Este vorba de Lacul Ursu din Sovata, cunoscut pentru apa sa foarte caldă, căci acolo are loc un fenomen unic în toată Europa. Se numeşte heliotermie şi permite menținerea temperaturii ridicate a apei pentru o perioadă lungă de timp.

Acest fenomen se datorează stratului de apă dulce, cel care nu lasă căldura să iasă din lacul cu apă sarată. Din acest motiv, procesul aduce multe beneficii turiștilor care aleg să înoate în acea apă. 

Ce boli ameliorează scăldatul în Lacul Ursu

Scăldatul se face după un program foarte bine stabilit, astfel încât lacul să nu-și piardă din proprietățile sale.

Bălăceala este întreruptă timp de două oră, iar acest interval este necesar pentru ca apa să rămână la aceleași proprietăți.

Băile în Lacul Ursu, cu o adâncime de un metru și jumătate, sunt benefice pentru persoanele diagnosticate cu reumatism sau cu bolii ale pieli ori cu cele ale căilor respiratorii.
 

×
Subiecte în articol: Sovata lacul Ursu heliotermie
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close