Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul din România unde oamenii trăiesc 100 de ani. Care este secretul longevităţii lor

Locul din România unde oamenii trăiesc 100 de ani. Care este secretul longevităţii lor

Dacă natalitatea la noi în ţară a scăzut, aşa cum ne arată datele INS, stăm bine la capitolul longevitate, iar dovada este un sat din ţară.

Locul din România unde oamenii trăiesc 100 de ani. Care este secretul longevităţii lor
Sursa foto: Facebook/Iubesc Romania
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2022   •   14:24

Cifrele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că în România se nasc tot mai puţini copii, an de an, astfel că şi populaţia scade.

Totuşi, există un sat de la noi din ţară, recunoscut pentru longevitatea oamenilor care trăiesc acolo, potrivit spynews.ro.

Este locul în care oamenii ating un secol de viaţă şi au un secret al zonei. Într-un sat care este reprezentativ pentru frumusețea zonelor rurale din România, localnicii ajung de obicei la pragul de 100 de ani, iar unii îl depășesc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Satul în care oamenii par să fi descoperit rețeta longevității este Cărpineţ, din județul Bihor. În plus, localitatea este fruntașă și la peisaje frumoase, dar și la păstrarea tradiției. 

Se crede că aerul curat, alimentaţia sănătoasă şi apele din izvoarele Codrului Moma sunt factori care îi ajută pe localnici să ducă o viață bună și îndelungată.

În ceea ce privește hrana, localnicii de acolo mănâncă ce produc în propria gospodărie, astfel consumă produse 100% naturale, care îi ajută să-și păstreze corpul sănătos.
 

×
Subiecte în articol: longevitate Cărpineţ Bihor
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close