Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul din România care extinde treptat teritoriul țării noastre. Nu poate fi cumpărat de nimeni

Locul din România care extinde treptat teritoriul țării noastre. Nu poate fi cumpărat de nimeni

O insulă din România permite ca teritoriul țării noastre să se mărească de la o perioadă la alta. Este arie protejată și nu poate fi vizitată.

Locul din România care extinde treptat teritoriul țării noastre. Nu poate fi cumpărat de nimeni
Sursa foto: Facebook | Dragos Asaftei
de Ioana Mircea    |    01 Noi 2022   •   18:00

Suprafața României crește permanent în zona insulei Sacalin. Aceasta este rezervație naturală încă din anul 1938 și nu poate fi cumpărată de nimeni. Din acel moment suprafața ei s-a mărit încontinuu, inclusiv prin alipirea a două insule.

„De altfel, ne așteptăm ca în următoarele decenii, Sacalin să devină o peninsulă care să se întindă pe o suprafață mai mare decât insulele de acum, iar acesta este efectul natural al aluviunilor Dunării depuse de curenții marini.

Se întâmplă schimbări similare și pentru râurile care fac frontieră cu statele vecine, precum Prut, Tisa sau Mureș, în momentul în care își schimbă cursul, dar mai ales pe țărmul Mării Negre, unde este efectul aluviunilor depuse”, a declarat Serghei Maximov, ghid turistic Delta Dunării.

Pe insula Sacalin există faună și floră rară, inclusiv 230 de specii de păsări ce habitează aici. Din acest motiv, turismul este total interzis, pentru a nu deranja speciile rare., potrivit playtech.ro.

×
Subiecte în articol: insula sacalin
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close