Locul din România care se vede din satelit ca o piramidă în trei trepte. Specialiștii sunt fascinați de descoperirea făcută acolo - FOTO

de D.G.    |    12 Oct 2016   •   20:30
Locul din România care se vede din satelit ca o piramidă în trei trepte. Specialiștii sunt fascinați de descoperirea făcută acolo - FOTO sursa foto: adevarul.ro

Puţini cunosc faptul că la o aruncătură de băţ de municipiul Drobeta Turnu Severin, în arealul Parcului Natural Porţile de Fier, stă ascunsă o comoară nepreţuită, o zonă istorică care dacă ar fi pusă în valoare aşa cum trebuie ar atrage în zonă mii de turişti. Ignoranţa autorităţilor locale, care nu dau doi bani pe istoria acestor locuri, face însă ca locul cu pricina să fie cunoscut doar de foarte puţini severineni, scrie Adevărul.

Pe Dealul Crucii din Gura Văii se găseşte un altar creştin, care se vede din satelit ca o piramidă în trei trepte. Pe acest platou, se găseşte crucea Sfântului Cuvios Petru, care ar fi sihăstrit şi ar fi murit în aceste locuri. Se presupune că ar fi un altar megalitic dedicat lui Saturn, apoi lui Zamolxes şi a altor divinităţi pelasge din epoca neoliticului timpuriu al civilizaţiei Danubiana (6.400 – 3.300 i.Hr.).

La est, pe Valea Oglănic se găseşte stânca megalitică “Ogrănic” (cca. 3.000 Î.Ch.), identificată ca un Sfinx, ce vine din sanscrita veche (“cel cu faţa către zei”), iar la vest zona este marcată de Muntele Sacru, identificat prin realizările megalitice “Moşul” şi consoarta sa “Baba”, a caror mesaj s-a pierdut de-a lungul timpului, de la civilizaţia pelasgă la cca 9.000 Î.Ch.

Multe legende vorbesc şi despre prezenţa legendarului erou Hercule în zonă. În lucrarea sa „Dacia Preistorică”, Nicolae Densuşianu susţine că în apropiere de cataractele Dunării, lângă Porţile de Fier, s-ar afla columnele lui Hercule. De altfel, de pe acest platou paleocreştin din Dealul Crucii se pot vedea Coloanele lui Hercules pe malul sârbesc al Dunării.

Mai mult, pe adevarul.ro.

Parteneri
x close