Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul din România în care bărbații pot avea 4 neveste

Locul din România în care bărbații pot avea 4 neveste

Deși mulți nu știu, într-o localitate din țara noastră bărbații pot avea patru neveste. Acestea trebuie însă cumpărate, iar prețul lor nu este deloc mic.

Locul din România în care bărbații pot avea 4 neveste
Sursa foto: Pexels/Daria Obymaha
de Gabriel Dano    |    09 Iun 2022   •   23:17

Este vorba despre cartierul Bendea, din orașul Babadag, județul Tulcea, unde își duc traiul aproximativ 1.500 de persoane. Iar ceea ce face din acest cartier un loc unic în România sunt obiceiurile pe care le au locuitorii de aici.

Oamenii din Babadag știu despre aceștia că trăiesc după unele obiceiuri musulmane. În aceeași localitate până și căsătoria între veri primari este permisă. În plus, în unele curți, putem găsi chiar și trei case și o anexă (bucătărie), unde locuiesc în jur de 50 de persoane. Ei bine, 40 dintre acestea sunt copii, potrivit ziareonline.ro.

Prețul uriaș al unei neveste

Aici bărbații își pot cumpăra soțiile, iar prețurile variază în funcție de aspectul tinerelor. mai exact între 10.000 și 30.000 de euro, potrivit sursei citate. Cele mai scumpe sunt domnișoarele cu părul blond, deoarece, potrivit membrilor acestei comunități blondul este culoarea aurului și simbolizează prosperitatea.

Bizar este că deși se vehiculează asemenea sume pentru soții, adulții din Bendea nu lucrează, iar alocația copiilor este singurul lor venit oficial.

Totodată, tinerele din această comunitate se mărită încă de la vârste foarte fragede. De fapt, dacă fata are 16 ani ar putea fi considerată bătrână, dacă nu este deja măritată.

”Tații de băieți caută să cumpere neveste odraslelor lor, soții alese din aceeași comunitate. Prețul acestora pleacă de la câteva sute de euro și ajunge până la 10.000-20.000 de euro, iar valoarea “achiziției” ține cont de calități”, spune cercetătorul Daniela Rusu-Mocănașu, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: neveste
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close