Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul din România în care morţii sunt îngropați în grădini și livezi! ”La noi nu există cimitir!”

Locul din România în care morţii sunt îngropați în grădini și livezi! ”La noi nu există cimitir!”

Locul din România în care morţii sunt îngropați în grădini și livezi! ”La noi nu există cimitir!”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Mai 2017   •   15:30

Ceru Băcăinţi este comuna cu cea mai mică populaţie din Alba şi, probabil, din România. 269 locuitori sunt înregistraţi oficial în documentele statistice. Din acest motiv, un primar este ales aici la fiecare 4 ani cu mai puţin de 100 de voturi. Printre lucrurile inedite care se întâmplă aici de sute de ani se află şi obiceiul de îngropare a morţilor, scrie adevarul.ro.

Localitatea este amplasată pe versanţii sudici ai Munţilor Apuseni şi are în componenţă 10 sate. Viezuri este cel mai îndepărtat sat, la 15 kilometri de centrul comunei, respectiv la peste 1.000 de metri altitudine, şi are doar 8 locuitori. 

Într-o astfel de pustietate, viaţa se derulează după reguli proprii de sute de ani. Una dintre aceste reguli este îngroparea morţilor în grădina casei, aproape de locuinţa celui care a murit. Preoţii şi familiile acestora sunt îngropaţi lângă biserică, dar restul locuitorilor îşi găsesc somnul de veci în pământul pe care l-au lucrat în timpul vieţii. Pentru familiile morţilor este mult mai simplu şi se pot consola că cei dragi sunt în continuare aproape de ei. 

 

×
Subiecte în articol: cimitir
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close