Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul din România în care stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri

Locul din România în care stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri

Locul din România în care stratul de zăpadă este de peste 70 de centimetri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Noi 2018   •   17:54

Stratul de zăpadă din staţiunea Durău măsoară, luni, aproximativ 40 de centimetri, iar în zona înaltă este de peste 70 de centimetri, astfel că salvamontiştii iau în calcul închiderea unor trasee din zona montană a judeţului Neamţ.

Potrivit Salvamont Neamţ, cantităţile de precipitaţii, sub formă de zăpadă, căzută în ultimele 12 ore în toată zona montană a judeţului, au depăşit prognozele, astfel că vor fi inspectate traseele de acces spre Vârful Toaca şi Cabana Dochia.

„Ninsorile vor continua până în dimineaţa zilei de 21 noiembrie. Imediat după stabilizarea situaţiei, specialişti din cadrul serviciului vor inspecta traseele de acces spre Vârful Toaca şi Cabana Dochia în vederea stabilirii gradului de risc şi eventual necesitatea închiderii unor trasee. Se va monta şi sectorul de plasă de protecţie iar traseul de acces (cel mai sigur şi mai facil) Izvorul Muntelui – Curmătură - Lutul Roşu -Dochia va fi deviat ca în fiecare an în porţiunea terminală pentru a se evita Jgheabul Dochiei, care este predispus la avalanşe”, a transmis, luni, Salvamont Neamţ.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: zapada ninsoare salvamontisti
Parteneri
Interviu exploziv: Ofițer sub acoperire, dezvăluiri despre rețelele de traficanți
x close