Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul în care sunt gratuite apa, gazul și electricitatea

Locul în care sunt gratuite apa, gazul și electricitatea

Cum ar fi ca românii să nu mai fie nevoiți să mai plătească pentru apă, gaz sau eletricitate? Acest lucru e normalitate în Turkmenistan.

Locul în care sunt gratuite apa, gazul și electricitatea
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    18 Iun 2020   •   07:00

Mai mult decât atât, în Turkmenistan, fiecare persoană are dreptul la 120 litri de benzină pe lună, gratis.

Decizia a fost luată după separarea de URSS, în anul 1993, când președintele Saparmurat Ataievici Niiazov a hotărât ca toți cetățenii să nu plătească pentru consumul de apă, gaze și electricitate timp de un deceniu.

În 2003, hotărârea a fost prelungită până în 2020. Iar în 2015, actualul președinte al statului Gurbangulî Mialikgulîievici Berdîmuhamedov a stabilit ca cetățenii să nu plătească nimic până în 2030. Această ultimă decizie a fost, însă, întoarsă de către Parlamentul statului.

Pentru a continua dezvoltarea relațiilor de piață în economia Turkmenistanului, precum și eficientizarea costurilor serviciilor de energie electrică, gaze și utilități pentru cetățeni, începand cu 1 ianuare 2019 se elimină furnizarea gratuită pentru populație a energiei electrice, gazului, apei și consumul de sare de masă, se arată în decizia semnată de Gurbangulî Berdîmuhamedov, președintele Turkmenistanului.

×
Subiecte în articol: apa gaze gratuite
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close