Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locurile de pe Pământ care contrazic teoria gravitaţiei

Locurile de pe Pământ care contrazic teoria gravitaţiei

Locurile de pe Pământ care contrazic teoria gravitaţiei
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Ian 2018   •   09:30

Savantul Isaac Newton a ajutat omenirea să înţeleagă modul în care funcţionează gravitaţia. Deşi Teoria gravitaţiei a rămas neschimbată, există locuri pe Pământ care par să contrazică legile fizicii.

În 1850, mai mulţi topografi au descoperit o zonă misterioasă din Michigan. Atunci când au ajuns în acest loc, echipamentul lor a încetat să mai funcţioneze. După ce au efectuat mai multe teste au descoperit că problema se afla într-o regiune cu un diametru de 91,44 de metri. Aici oamenii pot să-şi menţină echilibrul chiar şi atunci când se află pe un perete, fără să cadă. 

Aflat în pădurea din apropierea oraşului Santa Cruz, în acest loc obiectele tind să se rostogolească în sus, informează descopera.ro.

Dacă încerci să torni o sticlă de apă în barajul Hoover, Nevada, SUA vei observa că apa nu curge, ci se propagă în sus. Pentru acest fenomen interesant există un motiv: din cauza curenţilor puternici din baraj apa nu curge. 

În cazul cascadei, în Insulele Feroe apa nu este curgătoare, ci se propagă în sus. Fenomenul se produce datorită vânturilor puternice din regiune. 

×
Subiecte în articol: locuri Pamant
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close