Antena 3 CNN Actualitate Inedit Lovitură înainte de Crăciun: hoții au furat o bilă imensă cu peste 200 de litri de gin de pe fundul lacului, în Elveția

Lovitură înainte de Crăciun: hoții au furat o bilă imensă cu peste 200 de litri de gin de pe fundul lacului, în Elveția

Un furt neobișnuit a avut loc în Elveția, pe lacul Constance. 

Lovitură înainte de Crăciun: hoții au furat o bilă imensă cu peste 200 de litri de gin de pe fundul lacului, în Elveția
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2022   •   13:47

Un rezervor sferic cântărind 800 de kilograme, în care se aflau 230 de litri de gin, pare să fi dispărut de pe fața pământului, relatează publicația Switzerland Times.

Containerul era legat de un bloc de beton aflat la câțiva metri sub apă.

Compania păgubită se numește Ginial.

Directorul general al companiei, Cello Fisch, crede că hoții sunt profesioniști, în contextul în care extragerea cantității de gin este posibilă doar cu echipament special.

Ginial produce sortimentul de gin Lake Constance de trei ani. Procesul de producție presupune ca băutura să stea 100 de zile pe fundul lacului. 

În urma acestei proceduri, ginul capătă o aromă specială.

Compania a vândut băutura în avans, dar a rămas fără gin

Producătorul a vândut în avans aproape 400 de sticle, pentru care erau pregătite sacoșele speciale și etichetele.

Însă ginul a dispărut miercurea trecută.

Toate preparativele fuseseră îndeplinite pentru extragere: macaraua plutitoare era pe poziție. Scafandrul s-a scufundat după container, dar nu a găsit nimic, nici la prima, nici la a doua, nici la a treia scufundare.

Căutările au fost reluate a doua zi, cu doi scafandri, dar cu același rezultat: nici urmă de container, implicit nici urmă de gin.

Ulterior, compania a primit ajutor din partea unui scufundător profesionist, Roger Eichenberger, cunoscut, între altele pentru că a găsit în lacul Lucerna un avion militar K+W C-35 care s-a prăbușit în 1941.

Însă nici Eichenberger n-a găsit în pe fundul apei decât urmele rezervorului sferic. Nici poliția n-a avut mai mult succes.

În prezent, compania și autoritățile își pun speranțele în eventualii martori, dat fiind că locul de unde a fost furat ginul nu este departe de promenada lacului iar responsabilii de la Ginial dau explicații companiei de asigurări, în perspectiva recuperării pagubei.

×
Subiecte în articol: Elvetia Ginial gin Constance Cello Fisch
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close