x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Lovitură pentru BOR! Ce s-a întâmplat cu o mănăstire preluată abuziv de oficialii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în baza unui banal „act de sfinţire“

de A.M.P   •   19 Iun 2017   •   19:10
Lovitură pentru BOR! Ce s-a întâmplat cu o mănăstire preluată abuziv de oficialii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în baza unui banal „act de sfinţire“ 482
Foto: turism.bzi.ro

Complexul monahal de la Catrinari-Panaci revine în proprietatea familiei Acatrinei şi a asociaţilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat hotărârile anterioare date de instanţele sucevene în favoarea BOR – Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Judecătorii de la instanţa supremă au apreciat că „actul de sfinţire” nu reprezintă un mod de dobândire al dreptului de proprietate, scrie adevarul.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a admis recursul înaintat de Asociaţia Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava şi Naşterea Maicii Domnului Catrinari împotriva deciziei luate în urmă cu un an, pe 30 iunie 2016, de Curtea de Apel Suceava, în procesul cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Arhiepiscopia a preluat în proprietate, fără acordul asociaţiei mai sus amintite, complexul religios din localitatea suceveană Catrinari, construit de membrii asociaţiei, cu bani proprii ori împrumuntaţi din bancă. Avocaţii apărători ai Asociaţiei au pus la dispoziţie motivarea deciziei Curţii Supreme.

Mai multe detalii despre dosar pe adevarul.ro.

 

 

sati