Antena 3 CNN Actualitate Inedit Lucruri mai puţin cunoscute despre Cristofor Columb. Cele mai mari gafe și crime ale exploratorului

Lucruri mai puţin cunoscute despre Cristofor Columb. Cele mai mari gafe și crime ale exploratorului

Lucruri mai puţin cunoscute despre Cristofor Columb. Cele mai mari gafe și crime ale exploratorului
19 Noi 2016   •   11:56

Biografia lui Cristofor Columb este mai mult necunoscută decât cunoscută. Numele lui este învăluit în legende și el este considerat unul dintre cei mai misterioși oameni din istorie. Până acum el a fost cunoscut doar ca cel care a descoperit America. Însă istorici ca Hovard Zeenn schimbă în prezent această perspectivă. ”Apariția în Lumea Nouă a europenilor a marcat startul colonizărilor în masă și a exterminării popoarelor native”, scrie acest istoric.

Nu se știe cine a fost Columb înainte de marea lui expediție. Unii spun că a fost de fapt un pirat și un comerciant de sclavi, care ulterior a ascuns acest lucru din biografia sa. Într-adevăr, Columb s-a aflat mult timp pe coastele Africii de Vest, unde comerțul cu robi era la dânsul acasă. Alții afirmă că acesta s-a născut într-o familie simplă țărani, așa că nu-i plăcea să vorbească despre descendența sa.

Prima localitate înființată în Lumea Nouă a fost La-Navidad (Nașterea) de pe insula Haiti. În 1492 una din corăbiile lui Columb a naufragiat, dar echipajul navei a reușit să ajungă până la mal. Columb a luat decizia să-i lase pe naufragiați pe insulă, pentru că nu avea multe rezerve de hrană pe corăbiile sale, totodată fiind sigur că aceștia vor supune populația locală. Însă peste un an, când Columb s-a întors pe insulă, el a aflat că toți spaniolii lui au fost omorâți de localnici, pentru că aceștia se comportau urât cu ei.

Mai mult, pe punct.tv.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close