Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cea mai veche plantă de pe Pământ: Magnolia și semnificațiile ei

Cea mai veche plantă de pe Pământ: Magnolia și semnificațiile ei

Magnolia este considerată cea mai veche plantă de pe Pământ care a supraviețuit până în zilele noastre. Acesta are mai multe semnificații în cultură.

Cea mai veche plantă de pe Pământ: Magnolia și semnificațiile ei
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    30 Mar 2024   •   23:00

Magnoliile, acești arbuști decorativi cu flori minunate și mireasmă îmbătătoare, reprezintă nu doar vestitorii primăverii, ci și simboluri ale gingășiei, frumuseții și dragostei pentru natură. Potrivit istoriei, aceste flori sunt printre cele mai vechi plante de pe Pământ, supraviețuind încă din perioada dinozaurilor.

Magnoliile au fost aduse în Europa în anul 1688 din Virginia și au fost redenumite de Karl von Linne după numele botanistului francez, Pierre Magnol. Astăzi, magnoliile sunt apreciate pentru simbolurile pe care le reprezintă, în funcție de varietatea și caracteristicile lor.

Magnoliile cu flori parfumate, crescute în regiunile sudice, sunt asociate cu frumusețea divină și excelența, în timp ce cele cu flori albe simbolizează puritatea și sinceritatea. Florile roz reprezintă tinerețea și bucuria de a trăi, în timp ce magnoliile verzi sunt asociate cu entuziasmul și sănătatea.

În China și Japonia, magnoliile sunt considerate simboluri ale nobilului și purității și sunt oferite cu ocazia evenimentelor importante precum nașterea copiilor. În statul american Louisiana, magnolia este floarea simbol ce reprezintă frumusețea, perseverența și dragostea pentru natură.

Deși sunt admirate pentru frumusețea lor, magnoliile se ofilesc rapid după ce sunt culese, simbolizând trecerea din zona spirituală în cea materială. În ciuda acestui aspect, aceste flori rămân un element de o importanță semnificativă în culturile din întreaga lume, aducând un strop de culoare și simbolism în viața oamenilor, potrivit fauna-flora.ro.

×
Subiecte în articol: floare magnolie
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close