Mărturia gărzii de corp a lui Ceaușescu: Dacă eu eram de față nu era executat!

10 Ian 2020   •   16:50
Mărturia gărzii de corp a lui Ceaușescu: Dacă eu eram de față nu era executat!

Marinescu este unul dintre oamenii care știe secretele bine păzite ale fostului președinte. Gardianul lui Ceaușescu nu a fost oricine, ci unul din cei mai pregătiți luptători, care azi are aproape 60 de ani.

Înainte să fie executați, în decembrie 1989, soții Ceaușescu i-au solicitat lui Marinescu să nu fie prezent la cumplitul eveniment. Luptătorul susține că dacă el era prezent, Nicolae și Elena nu ar fi fost niciodată executați, pentru că s-ar fi băgat pentru ei. Bărbatul care le-a ținut mereu spatele soților Ceaușescu era un sportiv de performanță, scrie Fanatik.

În anul 1982, Florentin a luat medalia de argint la caiac-canoe la Olimpiada de la Belgrad și a fost coleg de generație cu celebrul Ivan Patzaichin. În anul 1986 a părăsit acest sport minunat, înțeles de puțini, și s-a băgat în Armată. A fost filat imediat de trupele antitero și a devenit unul din cei mai redutabili soldați ai statului român.

A fost pregătiți de militari de la serviciile speciale din străinătate, din Israel și Marea Britanie. A ajuns apoi garda de corp a soților Ceaușescu, după ce aceștia au căutat foarte atent o persoană care să se ridice la rangul lui Marinescu pe puțin. În experiența sa alături de foștii dictatori, cele mai multe probleme ca bodyguard le-a avut cu Odioasa. Cu Elena Ceaușescu.

„Odată s-a împiedicat pe scări, din cauza tocurilor. A căzut şi apoi a urmat iureşul, spunea că noi am încercat un atentat la viaţa ei”, declara Marinescu într-un interviu pentru ziarul Adevărul. „El avea obiceiul să mai iasă la jogging. Pleca de la Vila 10 şi se ducea să alerge în pădurile de lângă palat ca să mai scape de ea. El nu era aşa rău ca ea, avea momente dese de omenie”, și-a mai amintit acesta.

Parteneri
x close