Antena 3 CNN Actualitate Inedit Mașina care a zăcut 70 de ani într-un lac. Ce s-a întâmplat cu ”piesa” după ce a fost scoasă de 30 de voluntari

Mașina care a zăcut 70 de ani într-un lac. Ce s-a întâmplat cu ”piesa” după ce a fost scoasă de 30 de voluntari

Mașina care a zăcut 70 de ani într-un lac. Ce s-a întâmplat cu ”piesa” după ce a fost scoasă de 30 de voluntari
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    15 Noi 2016   •   15:31

Una dintre cele mai faimoase mașini din lume și-a schimbat proprietarul de mai multe ori, înainte de a petrece zeci de ani pe fundul unui lac, pentru ca apoi să fie recuperată și să devină piesă de muzeu.

Mașina, un Bugatti Type 22 Brescia Roadster, a fost construită în Brescia în 1925, iar prin 1930 îi aparținea unui francez - George Nielly. Automobilul atingea o viteză de 160 de kilometri pe oră - performanță remarcabilă la acea vreme, potrivit Realitatea.net.

Apoi, vehiculul și-a schimbat proprietarii. A aparținut legendarului pilot Rene Dreyfus, care a pierdut-o la poker în favoarea unui playboy elvețian, Adalbert Bode. Arhitectul Marco (Max) Schmuklerski este cel care a cumpărat mașina mai apoi și a dus-o în Elveția. 

Nu se știe cum a ajuns mașina în lacul Maggiore în 1935, dar a stat acolo până în 2009, când a fost scoasă la lumină de 30 de voluntari. În 2010, mașina a fost vândută la licitație cu 370.000 de dolari. Noul proprietar, Peter Mullin, nu a restaurat-o, iar acum mașina este la muzeu.

×
Subiecte în articol: masina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close