Antena 3 CNN Actualitate Inedit Medicii au descoperit un prezervativ în plămânii unei tinere. Cazul este unic în lume

Medicii au descoperit un prezervativ în plămânii unei tinere. Cazul este unic în lume

Medicii au descoperit un caz unic în lume, după ce au operat o tânără profesoară în vârstă de 27 de ani şi au găsit un prezervativ în plămânii femeii care, de câteva luni, era tratată pentru tuberculoză.

Medicii au descoperit un prezervativ în plămânii unei tinere. Cazul este unic în lume
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    30 Apr 2023   •   12:14

Tânăra a început să aibă tuse şi febră, iar timp de patru luni a urmat un tratament prescris de medici cu antibiotice. Ulterior, ea a fost testată pentru tuberculoză, iar rezultatul a fost negativ.

În ciuda tuturor testelor şi antibioticelor, tânăra a continuat să tuşească şi să facă, ocazional, febră, astfel că a fost internată într-un spital.

Medicii au decis să îi facă o radiografie la plămâni, moment în care au descoperit o leziune la nivelul unuia dintre plămâni. În urma unor investigaţii suplimentare, specialiştii au descris leziunea ca fiind o "structură asemănătoare unui sac" ce se afla în bronhii şi au operat-o de urgenţă pe tânăra de 27 de ani.

În timpul intervenţiei chirurgicale, medicii au făcut descoperirea unică în lume: tânăra avea în plămâni un prezervativ, descompus parţial.

Cazul a fost documentat şi publicat în National Library of Medicine.

Ulterior, medicii au aflat că prezervativul a ajuns în plămânii tinerei în timpul unei partide de sex oral, despre care femeia şi-a amintit că, la un moment dat, a început să strănute şi să tuşească puternic, fără însă să îşi dea seama că a inhalat prezervativul.

×
Subiecte în articol: SUA tuberculoza prezervativ
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close