Medicul își șoca studenții de fiecare dată când îi aducea în cabinetul său. Acesta ținea de ani buni într-un borcan inima unei paciente. Când au aflat povestea, toți au început să plângă

06 Oct 2017   •   16:49
Medicul își șoca studenții de fiecare dată când îi aducea în cabinetul său. Acesta ținea de ani buni într-un borcan inima unei paciente. Când au aflat povestea, toți au început să plângă  Foto: wikr.com

De ani buni, academicianul și cardiologul rus Vladimir Andreevich Almazov își șoca studenții când îi aducea în cabinetul său.
Și asta pentru că într-un borcan, acesta ținea inima unei paciente.

Când au aflat adevărata poveste, toți au început să plângă. Și asta pentru că acest lucru demonstrează că dragostea este uneori mai puternică decât medicina, scrie wikr.com.

Iată povestea pe scurt:

În anii ’50, atunci când Almazov era încă un simplut student, în Primul Spital Universitar a fost adusă o fată care fusese diagnosticată cu endocardită septică subacută, o afecțiune care pe atunci era imposibil de tratat. Diverși profesori au mers pe rând să o consulte, dar și foarte mulți studenți, printre ei se afla și un coleg al studentului nostru, Vladimir Almazov. Acest tânăr nu a descoperit o metodă revoluționară de tratament pentru boala fetei, dar s-a îndrăgostiti iremediabil de ea.

Colegul lui Vladimir începuse să o viziteze zilnic pe muribundă, îi aducea mereu flori, iar ea, la rândul ei îl iubea. Uimitor era însă faptul că fata părea să se însănătoșească. Pacienta s-a vindecat și s-a căsătorit cu cel pe care îl iubea.

Cu câteva luni înainte de moartea sa naturală, la o vârstă destul de înaintată, femeia aceasta specială a lăsat moștenire Primului Spital Universitar inima sa, pentru ca oamenii să știe: o inimă bolnavă chiar se poate vindeca prin iubire!

Parteneri
x close