Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Viața mea este în mâinile Domnului". Mesajul emoţionant al unui deţinut politic, descoperit în zidurile Cazinoului din Constanţa

"Viața mea este în mâinile Domnului". Mesajul emoţionant al unui deţinut politic, descoperit în zidurile Cazinoului din Constanţa

Mesajul în germană, din 1952, al unui deţinut politic din Sibiu, a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului din Constanța.

"Viața mea este în mâinile Domnului". Mesajul emoţionant al unui deţinut politic, descoperit în zidurile Cazinoului din Constanţa
Sursa foto: Facebook | Vergil Chițac
de Ioana Mircea    |    07 Mar 2023   •   11:53

Un mesaj în limba germană cu mare încărcătură emoțională și istorică a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului din Constanța. Mesajul este al unui deținut politic din Sibiu, ce datează din 1952.

Primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chițac, este cel care a făcut publice fotografiile cu mesajul scris cu creionul pe o foaie de hârtie. Se pare că biletul a fost pus într-o cutie de cartron şi mai apoi a fost ascuns printre ziduri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vergil Chiţac susține că Cazinoul Constanța a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deținuților politici. Astfel, a fost posibil ca deţinutul politic să îşi ascundă mesajul printre zidurile Cazinoului.

Citeşte şi: Accident teribil în Constanţa! Un bărbat a murit, iar altul a fost transportat cu elicopterul după ce un mal de pământ s-a surpat

Se pare că deţinutul politic din Sibiu a fost Marton Iulius şi a fost condamnat la nouă ani, potrivit biletului.

„Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze.

Sunt aici ca deținut politic din 1951, 16 Vll (iulie), până (acum) 1952, V (mai), fiind zidar și dulgher la muncă. Am fost condamnat la 9 ani și de la 10 a l-a (ianuarie) 1949 viața mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv.

Cu salutări, Marton Iulius, domiciliat la Heltau-Cisnădie, lângă Hermannstadt-Sibiu", este scris pe biletul descoperit în zidurile Cazinoului, conform traducerii postate de Vergil Chiţac pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Cosntanta
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close