Antena 3 CNN Actualitate Inedit Mgingo, insula din Africa cu propriile reguli. Ce păţesc cei care vor să pătrundă pe ea

Mgingo, insula din Africa cu propriile reguli. Ce păţesc cei care vor să pătrundă pe ea

Mgingo, insula din Africa cu propriile reguli. Ce păţesc cei care vor să pătrundă pe ea
Sursa foto: sursa foto: punct.tv
17 Oct 2016   •   09:58

Pe continentul african există un mare lac, numit Victoria. Pe acest lac există și o insulă, pe care oamenii au denumit-o Mgingo. Această insulă este populată de 131 de oameni, ceea ce este destul de mult pentru mărimea ei. După cum se vede  în imagini, aproape toată insula este acoperită de căsuțe.

Insula Mgingo este disputată între Uganda și Kenya, lucru care a permis ca locuitorii ei să-și organizeze o mică republică. Oamenii de aici interzic străinilor să stea mult timp pe insulă. Ei locuiesc după propriile legi și se ocupă cu pescuitul.

Până în 1991, această insulă nu a fost populată. Oamenii care știau de ea spuneau că ea e locuită de un demon. Însă doi oameni întreprinzători și curajoși i-au dat unui vrăjitor 300 kg de pește pentru ca acesta să alunge duhul rău de pe insulă. După aceasta, aceștia doi au început să locuiască aici.

În urma lor au venit încă 60 de oameni, din Uganda, Kenya și Tanzania. Oamenii erau atrași de posibilitatea de a pescui și de faptul că pe insulă a fost creată o cumunitate cu legi proprii.

Cei doi oameni care au înființat comunitatea au fost aleși senatori de onoare, iar atunci când în 2009 numărul oamenilor a crescut până la 131, ei au decis să nu mai primească pe nimeni.

Venitul lunar al acestor pescari este de 200 de dolari. Oamenii care trăiesc ”pe mal” fac aceeași bani în 2.5 luni.
Uganda și Kenya s-au certat mult timp pentru această insulă, dar așa și nu au mai ajuns la un consens. De aceea, ambele state se prefac că nu văd această insulă.

Continuarea, pe punct.tv.

×
Subiecte în articol: africa
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close