Minune de Paște! S-a trezit din comă după cinci luni: „Dumnezeu există!” Cazul care a uimit întreaga lume

14 Apr 2017   •   19:08
Minune de Paște! S-a trezit din comă după cinci luni: „Dumnezeu există!” Cazul care a uimit întreaga lume Foto: Pixabay.com

Cazul tinerei Amelia Banna din Argentina, care a stat cinci luni în comă, a născut în această stare un bebeluş, iar acum s-a trezit, a emoţionat întreaga ţară. Fotografiile mamei şi copilului ei au inundat reţelele de socializare, utilizatorii considerând că este o minune a lui Dumnezeu, relatează EFE.

"Amelia nu încetează să ne surprindă (...) Avem încredere că se va recupera şi că va pleca în curând cu micuţul ei în braţe", a declarat neurochirurgul Marcelo Ferreira postului local Canal 6 din provincia Misiones.

Tânăra în vârstă de 34 de ani de profesie poliţistă a suferit un accident rutier în noiembrie în timp ce călătorea într-o maşină cu alte şase persoane, între care şi soţul ei, care au scăpat toate tefere. Amelia era însărcinată în aproape 6 luni iar accidentul i-a provocat o un grav traumatism cranian care a lăsat-o în comă.

În această stare ea a născut în noaptea de Crăciun un băieţel, Santino, perfect sănătos.

În tot acest timp în care a primit tratament şi în care starea ei nu a suferit modificări, familia a avut grijă ca tânara mama să fie mereu aproape de bebeluşul ei.

Cu câteva zile înainte să se trezească din comă, fizioterapeutul ei, Roberto Gisin, a remarcat că pacienta are reacţii când se afla în preajma copilului ei şi mai ales la contactul micuţului cu pielea ei şi a observat că această apropiere ar putea ajuta la recuperarea tinerei mame.

"Deocamdată nu putem vorbi de sechele. Vom vedea mai târziu. Cred că va putea să meargă (...) Contactul cu fiul şi cu familia ei este foarte important", a precizat medicul Ferreira.

Acum, Santino, care are aproape patru luni, se poate bucura alături de mama sa. "Ce minune să o poţi auzi pe Amelia vorbind cu copilul ei şi întrebând despre îngeraşul său!", scrie o utilizatoare pe Twitter, care a reacţionat la pozele şi clipurile postate de fratele Ameliei.

"Dumnezeu există! Face minuni! Amelia s-a trezit din comă după 5 luni", au scris şi alţi utilizatori, exprimându-şi bucuria şi emoţia.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close