Antena 3 Actualitate Inedit Minunea prin care Ștefan cel Mare a câștigat bătălia de la Podul Înalt

Minunea prin care Ștefan cel Mare a câștigat bătălia de la Podul Înalt

27 Noi 2019   •   19:32
Minunea prin care Ștefan cel Mare a câștigat bătălia de la Podul Înalt
Sursa foto: foto: Historia

Se spune că Ștefan cel Mare câștigat bătălia de la Podul Înalt cu ajutor divin. Totul este relatat în cartea „Ștefan cel Mare și Sfânt ‒ portret în legendă”, Sfânta Mănăstire Putna.

"Din sus de târgul Vasluiului, la Podul Înalt, ce-i mai zice şi al lui Ştefan Vodă, tăbărâseră oştile turceşti, multe ca frunza şi iarba. Ştefan, cu puţinii lui oşteni, le aţine calea, dar cum să se încumete el să sfarme o oaste atât de înfricoşătoare, când unui moldovean erau să i se împotrivească trei turci?

– Doar o minune dumnezeiască mă va mântui, grăi Ştefan inimoşilor săi oşteni din jurul lui.

Sultanul turcesc avea la îndemână călăreţi neîntrecuţi, pe cai arăbeşti, iuţi ca săgeata; tunuri îndemânatice, cărora cele mai mari cetăţi nu le stătuseră în cale, ieniceri plini de îngâmfare, obişnuiţi cu războiul şi cu biruinţa…

Ştefan se încumetă să ducă în faţa unei oştiri atât de puternice mai mult muncitorii pământului strămoşesc: oamenii de sapă şi de plug, care aveau drept podoabă minteanul (haină ţărănească, scurtă şi cu mâneci) şi sumanul (haină ţărănească lungă până la genunchi) zilelor de sărbătoare."

Continuarea, pe ganduridinierusalim.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close