Antena 3 CNN Actualitate Inedit Misterele aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului. Ce simboluri au fost scrijelite pe pereţii grotelor

Misterele aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului. Ce simboluri au fost scrijelite pe pereţii grotelor

Misterele aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului. Ce simboluri au fost scrijelite pe pereţii grotelor
Sursa foto: sursa foto: Adevarul
05 Sep 2018   •   20:20

Munţii Buzăului sunt o sursă inepuizabilă de legendă şi mister, un spaţiu unde istoria a lăsat dovezi palpabile în stânci. Vorbim despre ansamblul de aşezări rupestre din triunghiul Aluniş - Nucu – Bozioru, zona este cea mai bogată din ţară în însemnări unele încă nedescifrate. Sunt scrijelite laolaltă simboluri precreştine şi creştine, dovadă că grotele au fost locuite continuu, din vechi timpuri.

Un număr de 29 de aşezări rupestre au fost identificate în arealul Bozioru (Nucu) - Brăeşti (Ruginoasa) - Colţi (Aluniş), toate localizate în jurul culmii Ivăneţu, pinten paleogen de circa 1000 metri înălţime, format din gresie.   Cercetători din Germania, Austria şi Elveţia au venit de multe ori în România pentru a studia cele aproape 30 de schituri, mănăstiri şi sihăstrii din Munţii Buzăului. Nu există încă datări clare şi niciun studiu complet cu privire la aceste aşezări.

Continuarea, pe Adevarul.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close