Antena 3 CNN Actualitate Inedit Misterele Palatului Ghica de Căciulați. Cui ar fi aparținut sutele de schelete descoperite pe domeniul

Misterele Palatului Ghica de Căciulați. Cui ar fi aparținut sutele de schelete descoperite pe domeniul

Misterele Palatului Ghica de Căciulați. Cui ar fi aparținut sutele de schelete descoperite pe domeniul
Sursa foto: sursa foto: ziarullumina.ro
29 Apr 2018   •   16:46

Adânc ascuns în desimea unei frânturi de codru al Vlăsiei se află palatul de la Căciulaţi, judeţul Ilfov, al lui Alexandru Dimitrie Ghica, domn al Ţării Româneşti între 1834 şi 1842. Clădire tulburătoare, impresionantă şi astăzi, plină de legende şi întâmplări tenebroase, cărora doar rugăciunile creştinilor care se roagă în biserica domnească din apropiere le mai pot mijloci izbăvirea. O trecere prin acest loc este ca o pătrundere într-o tainiţă a istoriei, peste care timpul nu a putut să aşeze uitarea, ci doar să adauge taină.

Privit din spatele perdelei unei ploi repezite de vară, Palatul Ghica de la Căciulaţi se înfăţişează ca un obraz plâns de pe care nu se poate scurge încă trecutul. La interior, te izbeşte aerul unor vremuri şi lumi amalgamate, ce glisează, se intersectează sau se contrează tăcut, făcându-te să întrezăreşti, dincolo de obiecte şi umbre, chipurile celor care s-au petrecut pe aici în mai bine de un secol şi jumătate, să le intuieşti vieţile, suferinţele, lacrimile, dar şi dorurile, visele, smereniile, căci şi acestea, cu siguranţă, au fost.

Continuarea, pe ziarullumina.ro.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close