Antena 3 Actualitate Inedit Misterul morții lui Vlad Georgescu, directorul Serviciului românesc al Radio Europa Liberă

Misterul morții lui Vlad Georgescu, directorul Serviciului românesc al Radio Europa Liberă

27 Sep 2017   •   15:34
Misterul morții lui Vlad Georgescu, directorul Serviciului românesc al Radio Europa Liberă
Sursa foto: foto: Pixabay.com

În noiembrie 1988, în urma unui cancer galopant, se stingea Vlad Georgescu, directorul Serviciului românesc al Radio Europa Liberă.

Richard H. Cummings – şeful Serviciului de Securitate al posturilor de radio Europa Liberă şi Libertatea în perioada 1980-1995 – crede că „există paralele şi asemănări între asasinarea lui Litvinenko la Londra şi cea a lui Vlad Georgescu, la München, în 1988”.

Historia publică fragmente semnificative din capitolul 4 („Bastardul”:Povestea lui Vlad Georgescu) al volumului Securitatea contra Europa Liberă, semnat de Richard H. Cummings; autorul a adăugat însă, pentru „Historia”, informaţii inedite, care confirmă că „în cursul anului 1988 [în cadrul Centrului de Informaţii Externe al Securităţii] a fost pus la punct un program activ, probabil chiar foarte activ, pentru eliminarea unor persoane din occident, în special a celor care se exprimau deschis împotriva lui Ceauşescu, a regimului şi a familiei sale”.

Continuarea, pe Historia.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close