Antena 3 CNN Actualitate Inedit Moldoveni prinși cu barca pneumatică pe Prut. Polițiștii le-au făcut dosar penal când au descoperit ce aduceau din țara vecină

Moldoveni prinși cu barca pneumatică pe Prut. Polițiștii le-au făcut dosar penal când au descoperit ce aduceau din țara vecină

Moldoveni prinși cu barca pneumatică pe Prut. Polițiștii le-au făcut dosar penal când au descoperit ce aduceau din țara vecină
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Apr 2016   •   16:42

Doi tineri din Republica Moldova au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră, după ce au trecut Prutul pe o saltea pneumatică pentru a vinde ţigări în municipiul Galaţi, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au observat, interceptat şi reţinut două persoane care se deplasau "dezorientat" spre localitatea de frontieră Folteşti şi care nu aveau documente de identitate asupra lor. În urma cercetărilor, persoanele, de 20 şi 21 ani, au fost identificate ca fiind din Republica Moldova.

Acestea aveau asupra lor un rucsac, în care se găseau o saltea pneumatică udă şi 290 de pachete de ţigări cu timbru din ţara vecină.

Tinerii au declarat că au trecut râul Prut cu ajutorul saltelei pneumatice cu scopul de a se deplasa în municipiul Galaţi pentru a comercializa ţigările descoperite asupra lor. Ei s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare pe teritoriul Romaniei, prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi contrabandă.

Conform Acordului de readmisie încheiat între Republica Moldova şi România, cei doi tineri au fost predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close