Antena 3 CNN Actualitate Inedit Moneda emisă recent care a ajuns să valoreze 7.000 de euro

Moneda emisă recent care a ajuns să valoreze 7.000 de euro

Unele ediții limitate de monede se pot dovedi extrem de valoroase. Este și cazul unei monede cu o valoare nominală mică, dar care poate să-i aducă deținătorului său o avere.

Moneda emisă recent care a ajuns să valoreze 7.000 de euro
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    13 Apr 2022   •   19:27

O astfel de monedă nu e de găsit printre sertare vechi, deoarece a fost emisă destul de recent. Este vorba despre o monedă de eurocent. Dar ce o face atât de specială?  Această monedă rară de un eurocent, bătută în 2002, a devenit prețioasă în urma unei erori.

În primul rând a fost bătută din greșeală cu diametrul unei monede de 2 cenți, dar și cu Mole Antonelliana pe avers. Această monedă de 1 cent reprezintă Castel del Monte și nu Mole Antonellia, după cum apare pe monedele de 2 cenți bătute în Italia, scrie Cancan.

Prin urmare, acestă monedă extrem de rară prezintă două erori de batere; dimensiunea, care nu este aceea standard pentru monedele de 1 cent, apoi reprezentarea Mole Antonelliana în loc de Castel del Monte.

Acest fapt face ca valoarea ei să fie de cel puțin 2.500 de euro, iar în unele licitații au fost persoane care au plătit aproape 7.000 de euro ca să le cumpere. Se spune că ar exista aproximativ 100 de astfel de monede greșite de 1 cent în circulație.

×
Subiecte în articol: moneda licitatie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close