Antena 3 CNN Actualitate Inedit Sistem revoluționar de acces la metrou, în Moscova: te recunoaște chiar și cu masca pe față

Sistem revoluționar de acces la metrou, în Moscova: te recunoaște chiar și cu masca pe față

Călătorii care utilizează metroul din capitala rusă vor avea ocazia să testeze pe pielea lor, sau, mai riguros spus, pe propria lor figură, noul sistem de acces bazat pe recunoaștere facială, relatează Euronews.

Sistem revoluționar de acces la metrou, în Moscova: te recunoaște chiar și cu masca pe față
de Adrian Iclozan    |    12 Oct 2021   •   09:23

Administrația metroului moscovit testează încă din decembrie anul trecut un mecanism care să facă inutile tichetele de acces sau plata călătoriei cu cardul bancar.

Mii de ruși au aplicat deja pentru utilizarea noului sistem, numit FacePay.

Acesta va funcționa de la jumătatea acestei luni în toate cele 241 de stații de pe cele 14 magistrale ale sistemului subteran de transport care datează din anii '30 ai secolului trecut.

"Nu va mai fi nevoie ca pasagerii să aibă telefoanele pregătite, sau cardul de acces 'Troika' sau alte tichete. Trebuie doar să-și încarce datele în aplicația dedicată împreună cu fotografia și să atașeze un card bancar", precizează Anna Lipoșkina, director adjunct al biroului de presă din cadrul Departamentului de Transport din Moscova.

Pasagerii vor putea utiliza noul sistem la orice punct de acces dedicat, dacă și-au încărcat în prealabil datele biometrice și datele cardului bancar în contul personal de metrou.

După apropierea de una dintre camerele punctului de acces, costul călătoriei va fi automat debitat din contul bancar iar sistemul va permite accesul pasagerului.

Sursa citată precizează că utilizatorii noului sistem nu vor trebui să își dea masca jos pentru a fi recunoscuți.

"Nu este nevoie de îndepărtarea măștii. Camera va recunoaște pasagerii și sistemul le va permite accesul în timp ce călătorii poartă masca", a subliniat Anna Lipoșkina.

Conform Departamentului de Transport moscovit, este pentru prima oară când un sistem de recunoaștere facială este folosit la un nivel atât de larg.
 

×
Subiecte în articol: Moscova recunoaștere facială
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close