Antena 3 CNN Actualitate Inedit Motanul Rurek a sfidat destinul și a rămas în viață după 10 zile în care a fost strivit de o conductă în sistemul de termoficare

Motanul Rurek a sfidat destinul și a rămas în viață după 10 zile în care a fost strivit de o conductă în sistemul de termoficare

Credințele populare spun că pisicile au nouă vieți sau, cel puțin, un noroc deosebit.

Motanul Rurek a sfidat destinul și a rămas în viață după 10 zile în care a fost strivit de o conductă în sistemul de termoficare
Sursa foto: Instagram / Fundacja Felineus
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Noi 2021   •   21:41

Recent, un motan din orașul polonez Rzeszow a fost eroul unei întâmplări care consolidează atractivitatea acestei superstiții. 

Povestea începe în data de 24 octombrie, când autoritățile locale au fost informate că este posibil ca o pisică să fi rămas blocată într-una din conductele sistemului municipal de încălzire. 

Inițial, părea că pisica va putea fi recuperată rapid. Însă, deși mieuna sfâșietor, micuța felină n-a putut fi localizară de pompieri până marți.

Întregul oraș a urmărit îndelungata și complexa operațiune de salvare a pisicii.

S-a stabilit că animalul nu se afla pe conductele cu apă clocotită, care sunt înconjurate de izolație și exista suspiciunea că pisica ar fi alunecat și ar fi rămas blocată între două rânduri de țevi.

Marți, după nouă zile de eforturi, vietatea captivă a fost depistată cu ajutorul unei camere video: pisica rămăsese blocată între o conductă și structura sa de protecție (foto, colaj). 

Imaginea arătă cum aparent fragila creatură avea craniul și o ureche aproape strivite în strânsoarea celor două elemente metalice.

"Marți, salvatorii au reușit să îndoaie structura de protecție, mărind spațiul, şi astfel pisica a putut ieși", a precizat Artur Gernand, un angajat al primăriei din Rzeszow.

După eliberare, s-a constatat că pisica e motan și are 6 - 7 luni. Motanul a fost botezat "Rurek".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Polonezii dau năvală să-l adopte pe Rurek, motanul norocos

Acest cuvânt înseamnă "conductă" în poloneză și nimeni n-a obiectat în privința numelui.

Rurek a fost dus la veterinar, care a constatat că, dată fiind supraviețuirea sa aproape incredibilă, starea pisicii e bună.

Pentru a-i facilita revenirea la un regim normal, medicii l-au trecut inițial pe terapie cu fluide, estimând că în scurt timp Rurek va fi capabil să mănânce și hrană lichidă.

Rurek a fost preluat de ONG-ul Fundacja Felineus, care a anunțat, vineri, că motanul s-a simțit suficient de bine pentru a putea părăsi clinica veterinară.

Deloc surprinzător, numeroși cetățeni din toată țara și-au manifestat deja intenția de a-l adopta pe Rurek, menționează presa poloneză.

View this post on Instagram

A post shared by Fundacja Felineus (@fundacja_felineus)

×
Subiecte în articol: pisica Rzeszow
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close