Antena 3 CNN Actualitate Inedit Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu n-a putut divorța niciodată de Elena Ceaușescu

Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu n-a putut divorța niciodată de Elena Ceaușescu

Elena și Nicolae Ceaușescu s-au cunoscut în 1939, în Ferentari, pe strada Veseliei. Cei doi s-au văzut la o petrecere organizată cu ocazia zilei de 1 mai.

Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu n-a putut divorța niciodată de Elena Ceaușescu
22 Dec 2019   •   18:53

Elena avea doar 22 de ani și era membră a tineretului comunist, iar Nicolae, mai mic cu 1 an decât cea care avea să-i devină soție, era membru de 7 ani al Partidului Comunist Român și deja se făcuse remarcat.

Elena Petrescu a fost aleasă Regina Muncii, cu sprijinul lui Nicolae, care a avut o implicare determinantă în stabilirea „câștigătoarei”. Pe atunci, era aleasă Regina Muncii tânăra care vindea cele mai multe cărți poștale. Nicolae Ceaușescu a cumpărat de la Elena o cantitate uriașă de cărți poștale, astfel că a primit premiul cel mare, potrivit Fanatik.ro.

S-au căsătorit, apoi au făcut copii. Încet, încet, însă, Elena Ceușescu a devenit din ce în ce mai… obsedată nu numai de puterea absolută, dar și de oamenii din guvernul condus de soțul ei! Așa că a început să-i înregistreze pe aceștia. În dormitor! Adora să-i asculte în cele mai intime momente.

Elena Ceaușescu a fost și protagonista mai multor povești de dragoste, conform unor documente și mărturii ale celor care se aflau în anturajul familiei Ceaușescu. Doctorul familiei, un comandant de securitate, dar chiar și fratele dictatorului, Marin Ceaușescu, se pare că ar fi avut relații amoroase cu Elena Ceaușescu.

Elena și Nicolae Ceaușescu erau cele mai importante persoane din România, iar un divorț ar fi fost de neconceput. Mai ales că divorțul ar fi fost un motiv de slăbiciune, iar Nicolae Ceaușescu dorea să lase impresia că era un bărbat hotărât, dominant, neînfricat.

Cei apropiați fostului lider comunist spun că acesta nu ar fi aflat niciodată despre poveștile de amor ale consoartei sale, însă destui alții cred că ar fi știut totul, dar ar fi închis ochii la aventurile soției sale.

 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close