Antena 3 CNN Actualitate Inedit Motivul pentru care o bufniță nu mai putea să zboare. Ce au descoperit veterinarii în corpul ei i-a uimit pe toţi

Motivul pentru care o bufniță nu mai putea să zboare. Ce au descoperit veterinarii în corpul ei i-a uimit pe toţi

Sărbătorile de iarnă pare că şi-au pus amprenta şi asupra unei păsări. Reprezentanţii Sanctuarului de Bufniţe din Suffolk, Marea Britanie, au fost chemaţi să salveze o bufniţă prea dolofană dintr-un şanţ.

Motivul pentru care o bufniță nu mai putea să zboare. Ce au descoperit veterinarii în corpul ei i-a uimit pe toţi
Sursa foto: Foto: Suffolk Owl Sanctuary
de M.Z.    |    30 Ian 2020   •   11:23

La prima vedere, medicii veterinari au crezut că pasărea este rănită şi din această cauză nu poate zbura. După examinare însă, specialiştii au spus că bufniţa era „pur şi simplu obeză” şi „nu putea efectiv să zboare” din această cauză, potrivit cnn.com.

Medicii au eliminat şi posibilitatea ca bufniţa să fi fost ţinută ca pasăre de companie. Drept urmare, pasărea a fost băgată la „regim strict”, pentru că ajunsese la 245 de grame şi trebuia să slăbească, apoi a fost eliberată în sălbăticie. Ea avea o greutate cu o treime mai mare decât media obişnuită.

Veterinarii au observat că bufnița avea multe „depuneri grase” în jurul coapselor și abdomenului şi au precizat că „este extrem de neobişnuit ca păsările sălbatice să ajungă în mod natural supraponderale”.

Cei care s-au ocupat de pasăre spun că locul în care a fost găsită este unul în care se găseşte hrană pentru bufniţe, în special şoareci de câmp. "Credem că bufniţa s-a descurcat foarte bine şi a cam exagerat cu mâncatul”, a adăugat Rufus Samkin, un reprezentant al Sanctuarului respectiv.

×
Subiecte în articol: bufnita bufnita obeza soareci
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close