Nicăieri nu veți vedea ceva asemănător. Construcția uimitoare deschisă publicului în prima zi a anului

01 Ian 2016   •   17:54
Nicăieri nu veți vedea ceva asemănător. Construcția uimitoare deschisă publicului în prima zi a anului Foto:icecastles.com
Trei luni au fost necesare pentru construirea unui palat din 27.000 de tone de gheață, inaugurat în 30 decembrie în parcul Hawrelak din orașul canadian Edmonton, capitala provinciei Alberta. Palatul va fi deschis până în luna martie, informează 20minutes.fr.

Pare un castel ieșit direct dintr-un film Disney, cu cascade de gheață, peșteri de cristal și jocuri de lumină. A fost făurit manual timp de trei luni, iar pereții au 3 metri grosime.

"Nicăieri nu veți vedea ceva asemănător, nici ziua, nici noaptea", a declarat în Edmonton Journal Ryan Davis, președinte al Ice Castles, compania care a inițiat proiectul.

La realizarea palatului au contribuit 20 de persoane, construcția necesitând 38 de milioane de litri de apă până la sfârșitul iernii. Vizitatorii se pot plimba zilnic în castel, parcurge tuneluri, trece pe sub arcade, aluneca pe un tobogan de gheață și admira fântânile și cascadele edificiului.Parteneri
x close