Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un şofer român a făcut senzaţie pe o autostradă din Italia. Nicolae Ceaușescu, ”plimbat” cu TIR-ul pe șoselele din Europa

Un şofer român a făcut senzaţie pe o autostradă din Italia. Nicolae Ceaușescu, ”plimbat” cu TIR-ul pe șoselele din Europa

Un tir având imprimat portretul fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu, a fost surprins în trafic și filmat cu telefonul iar înregistrarea s-a viralizat pe rețelele sociale.

Un şofer român a făcut senzaţie pe o autostradă din Italia. Nicolae Ceaușescu, ”plimbat” cu TIR-ul pe șoselele din Europa
Sursa foto: Facebook/Marius Macovei
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Aug 2021   •   13:17

Camionul, cu numere de Suceava, are portretul lui Ceaușescu pe întreaga suprafață a ușilor compartimentului de marfă.

Fotografia, binecunoscută celor care au "prins" ultimii ani ai regimului comunist - pentru că era afișată în toate clădirile oficiale - este însoțită de citatul "Noi ce-am construit / Voi nu reușiți să dați cu var".

Citatul, într-o formă modificată, i-a fost atribuit după '89 lui Nicu Ceaușescu, fiul fostului conducător al României.

Înregistrarea este datată 4 august și apare pe contul de Facebook al unui român care precizează, în informațiile de profil, că este din Iași și trăiește în Italia, la Torino.

Deși distribuit masiv, clipul a adunat puține comentarii.

Cei mai mulți dintre comentatori se declară de acord cu fraza care însoțește portretul.

Unul dintre internauți a cerut, chiar, traducerea în italiană.

Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu au fost arestați după fuga cu elicopterul din 22 decembrie 1989, când mulțimea adunată în fața sediului Comitetului Central al PCR a forțat intrarea în clădire.

Cei doi au fost judecați într-un proces-mascaradă la Târgoviște, unde au fost acuzați de genocid și subminarea economiei naționale.

Ei au fost condamnați la moarte și executați la câteva minute de la pronunțarea sentinței, în data de 25 decembrie.

O casetă video editată, cu procesul și momentul execuției, a fost difuzată ulterior la Televiziunea Română, la ordinul noii puterii politice.

Judecătorul Gică Popa, care a condus completul de judecată la "procesul" soților Ceaușescu, s-a sinucis la două luni după execuția acestora.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close