Antena 3 CNN Actualitate Inedit Noi declarații în cazul violului real din „Ultimul tango la Paris”: Actrița știa că va fi violată

Noi declarații în cazul violului real din „Ultimul tango la Paris”: Actrița știa că va fi violată

Noi declarații în cazul violului real din „Ultimul tango la Paris”: Actrița știa că va fi violată
de S.T.    |    06 Dec 2016   •   17:59

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a dat asigurări că actriţa Maria Schneider ştia despre controversata scenă a violului din filmul „Ultimul tango la Paris”, dar a recunoscut că „singura noutate” a fost untul pe care Marlon Brando l-a folosit pe post de lubrifiant, relatează marţi EFE.

„Eu am precizat, dar poate că nu am fost clar, că am hotărât cu Marlon Brando să nu o informăm pe Maria despre folosirea untului. Doream reacţia ei spontană faţă de această utilizare improprie”, a spus regizorul într-un comunicat preluat de presă.

Chiar şi aşa, „unii au crezut şi cred ca Maria nu fusese informată în legătură cu violul”, a adăugat Bertolucci.

„Fals! Maria ştia totul pentru că avea scenariul, în care era descris totul. Singura noutate era untul. Asta a fost, după cum am aflat după mulţi ani, ceea ce a supărat-o pe Maria, nu violul suferit în scena respectivă şi care era prevăzut în scenariu”, a subliniat cineastul.

Disputa se referă la o scenă improvizată din „Ultimul tango la Paris” (1972), în care Paul (Brando) o violează pe Jeanne (Schneider) folosind unt pe post de lubrifiant.

În 2007, actriţa, decedată în 2011, a mărturisit că în timpul filmării acelei secvenţe s-a simţit umilită şi „un pic violată”.

×
Subiecte în articol: viol
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close